Hond zoekt trouw baasje

  • Hieronder vindt u een overzicht van de honden…
  • Bij interesse graag dit aanvraagformulier invullen of contact opnemen.
  • Daarna volgt een kennismaking met de 4voeter om na te gaan of het klikt tussen hond en baasje.
  • We doen ook huisbezoeken zodat we zeker zijn dat de hond in een omgeving terechtkomt die voldoet aan zijn/haar behoeftes.

Zarco

Zarco is een prachtige kruising Mechelaar. (Reu, gecastreerd, geboren 30/04/2018). Aan z’n poten en gestalte te zien, wordt hij vast nog een stuk groter dan de gemiddelde Mechelse herder.
Het is een sociale kerel voor soortgenoten en mensen. Hij is aanhankelijk en graag overal bij. Zo doet hij het prima in huis en luistert goed wanneer hij losloopt buiten huis. Zarco kent enkele basiscommando’s en is enthousiast om nog meer te leren. In het verkeer is het soms nog spannend maar ook dat begint al aardig te lukken. Een goede band met z’n baasje is hier goud waard in zijn leerfases. 
We zoeken iemand met ervaring om een jonge, stevige kruising consequent en goed verder groot te brengen.

Max

 

Max is toegekomen als een hoopje ellende die precies alle vertrouwen in de mensheid verloren was. Er was maar één oplossing: hem tijd en ruimte geven tussen soortgenoten om zich terug veilig te voelen, zo ook tussen de mensen. Het was een lange weg, dikwijls afgevraagd wat hem zo had gemaakt. Hij heeft ook z’n schoonheid niet mee, beetje misvormd, vreemde staart….
Geleidelijk aan begonnen z’n oogjes terug te glinsteren. Hij benaderde meer en meer mensen, kwam aaitjes vragen, …. Hij speelde graag met soortgenoten en ook met mensen begon hij spontaan speelse sprongetjes te maken. Heerlijk om te zien!!! De leiband was vroeger een akelig ding en nu vindt hij het geweldig wanneer we ermee afkomen.
Hij luistert prima op wandeling. Ondanks zijn lichaamsbouw vertoont hij niets van problemen of last om veel te bewegen.
Nu is ons doel om ook voor hem een gouden mandje te vinden, aangezien hij er nu helemaal klaar voor is.
Wie echt voor een tweede-kans-hond wilt gaan, zal voor Max erg veel betekenen….

Meddo

 

Deze prachtige Amerikaanse bulldog (reu, 8 jaar) legde reeds een lange weg af maar gaat er met sprongen op vooruit. We leerden hem kennen als een zeer onzekere, ongelukkige 4voeter. Z’n baasje kon hem fysiek niet aan waardoor hij belangrijke uitdagingen en een deel van z’n opvoeding miste. Dit maakte hem angstig en onzeker met als gevolg agressie naar mensen en andere honden.
Ondertussen werd intensief met hem gewerkt om vertrouwen te winnen in mensen, waarbij hij een ongelooflijke vooruitgang boekte. Het is een knuffelbeer eenmaal hij je kent. Ook met andere honden gaat het al beter, stap voor stap. Met teefjes lukt behoorlijk goed en de meeste reutjes gaat hij uit de weg. Verdere goede begeleiding blijft noodzakelijk. Voor groot verkeer neemt hij liever wat afstand want hij heeft voordien niet veel verkeer gekend. Ondertussen lukt dit al aardig! In de polders vindt hij het heerlijk even rond te kunnen huppelen. Dan zie je hem echt stralen! Hij moet het doen met kleine wandelingen voor zijn gevoelige kruisbanden. 
Nu is de volgende stap hem terug een plaatsje te geven in een warme huiselijke sfeer. Daarom zijn we op zoek naar iemand die hem verder nauwgelet kan begeleiden met de nodige structuur en liefde.