Hond zoekt trouw baasje

  • Hieronder vindt u een overzicht van de honden…
  • Bij interesse graag dit aanvraagformulier invullen of contact opnemen.
  • Daarna volgt een kennismaking met de 4voeter om na te gaan of het klikt tussen hond en baasje.
  • We doen ook huisbezoeken zodat we zeker zijn dat de hond in een omgeving terechtkomt die voldoet aan zijn/haar behoeftes.

Grizzly en Buddha

Deze 2 reutjes, Buddha (lichte) en Grizzly (donkere) zijn door de fokker terug gehaald.
Melvin Gatowinas had al gauw gezien dat deze knapperds eerst terug stabiliteit nodig hadden. Van 17/01 verblijven ze in een stabiele roedel en worden dagelijks met meerdere vrijwilligers geconfronteerd. De broertjes zijn geboren op 18/06/2018. Ze zijn ondertussen gecastreerd en tijdens deze narcose hebben we ook de wolfsklauwen achteraan laten verwijderen. De moeder is kampioen schapen drijven. Deze lieverds hebben nood aan een zeer actief leven en een baas met ervaring. In de roedel draaien ze goed mee, spelen en ravotten zoals het hoort. Nu kunnen ze eindelijk terug hond zijn.

Bliksem

Deze prachtige kruising Mechelse/Duitse herder (27-05-2013, reu, gecastreerd) zoekt een trouw baasje!
Door Bliksem’s verleden groeide hij uit tot een hond die nood heeft aan een houvast van een zelfzekere baas. Hij was niets gewoon, noch soortgenoten, noch andere dieren en erg op z’n goede. Omdat hij uit zichzelf niet wist hoe te handelen, durfde hij uithalen uit onzekerheid. Maar iemand die Bliksem goed kan lezen en hem de juiste structuur geeft, kan zeer veel bereiken met hem. Hij luistert blindelings naar commando’s van mensen die hem correct behandelen. Hij straalt ook dankbaarheid uit voor alles wat je met hem doet. Kortom je krijgt van deze hond heel veel liefde terug! Het is een heerlijke viervoeter om lange wandelingen mee te maken of training mee te doen. Bij 4voeters in nood raakte hij al heel wat meer vertrouwd met andere honden, vooral teefjes. Ook koeien en paarden vindt hij best ok nu. Hij kan echter niet los meedraaien in de roedel. Daarom zou hij zich beter kunnen ontplooien bij een fijne nieuwe baas.
Met Bliksem heb je een zeer trouw metgezel aan je zijde. We wensen het hem van harte toe!

Yenta

Deze prachtige reuzin (01-03–2011) is klaar voor een nieuwe thuis. Als knappe Anatolische herder heeft ze er zware jaren opzitten als kweekteef. Gelukkig werd ze daarvan verlost dankzij rescuers en goedkeuring van de eigenaar. Ze kwam betroefd en moe bij ons toe. Na haar sterilisatie kon ze tot rust komen en vooral genieten van het ‘hond zijn’. En genieten doet ze nu zeker. Ze speelt graag met de honden uit de roedel. (andere teven zijn af te raden). Ze is erg lief en zacht van karakter en wordt graag gestreeld door de mensen rondom haar. Ze is gewoon van buiten te leven en kan zó genieten van het zonnetje op haar snoet.
Nu rest nog één iets om ook dit hondenleventje af te maken en dat is een fijne nieuwe thuis voor haar.

Max

Max is toegekomen als een hoopje ellende die precies alle vertrouwen in de mensheid verloren was. Er was maar één oplossing: hem tijd en ruimte geven tussen soortgenoten om zich terug veilig te voelen, zo ook tussen de mensen. Het was een lange weg, dikwijls afgevraagd wat hem zo had gemaakt. Hij heeft ook z’n schoonheid niet mee, beetje misvormd, vreemde staart….
Geleidelijk aan begonnen z’n oogjes terug te glinsteren. Hij benaderde meer en meer mensen, kwam aaitjes vragen, …. Hij speelde graag met soortgenoten en ook met mensen begon hij spontaan speelse sprongetjes te maken. Heerlijk om te zien!!! De leiband was vroeger een akelig ding en nu vindt hij het geweldig wanneer we ermee afkomen.
Hij luistert prima op wandeling. Ondanks zijn lichaamsbouw vertoont hij niets van problemen of last om veel te bewegen.
Nu is ons doel om ook voor hem een gouden mandje te vinden, aangezien hij er nu helemaal klaar voor is.
Wie echt voor een tweede-kans-hond wilt gaan, zal voor Max erg veel betekenen….

Meddo

 

 

Deze prachtige Amerikaanse bulldog (reu, 8 jaar) legde reeds een lange weg af maar gaat er met sprongen op vooruit. We leerden hem kennen als een zeer onzekere, ongelukkige 4voeter. Z’n baasje kon hem fysiek niet aan waardoor hij belangrijke uitdagingen en een deel van z’n opvoeding miste. Dit maakte hem angstig en onzeker met als gevolg agressie naar mensen en andere honden.
Ondertussen werd intensief met hem gewerkt om vertrouwen te winnen in mensen, waarbij hij een ongelooflijke vooruitgang boekte. Het is een knuffelbeer eenmaal hij je kent. Ook met andere honden gaat het al beter, stap voor stap. Met teefjes lukt behoorlijk goed en de meeste reutjes gaat hij uit de weg. Verdere goede begeleiding blijft noodzakelijk. Voor groot verkeer neemt hij liever wat afstand want hij heeft voordien niet veel verkeer gekend. Ondertussen lukt dit al aardig! In de polders vindt hij het heerlijk even rond te kunnen huppelen. Dan zie je hem echt stralen! Hij moet het doen met kleine wandelingen voor zijn gevoelige kruisbanden. 
Nu is de volgende stap hem terug een plaatsje te geven in een warme huiselijke sfeer. Daarom zijn we op zoek naar iemand die hem verder nauwgelet kan begeleiden met de nodige structuur en liefde.